Tomáš Klus: Hlavní uzávěr splínu

18. Říjen 2009 - 16:27

12. října vyšla nová deska Tomáše Kluse - Hlavní uzávěr splínu. Ovšem já bych jej nazval spíše hlavním otvíračem. Album totiž rozhodně nepatří k nejveselejším a ve mně třeba vyvolalo docela tesknou náladu. Nicméně to je třeba brát jako veskrze pozitivní fakt.

Když mě v minulém roce Tomáš Pešula upozornil na první album tohoto začínajícího umělce, říkal jsem, že je sice pěkné, ale že nevím, jestli to není jen počáteční euforie zamilovanosti a jestli se autor po čase tématicky nevyčerpá. A že si rád počkám na jeho další výkony.

Teď jsem se tedy konečně dočkal. A musím říct, že jsem příjemně překvapen. Z Klusovy tvorby je na první poslech cítit inspirace Krylem, Nohavicou a dalšími autory tohoto směru. Myslím, že výborně doplnil neobsazené místo mladého písničkáře, který se v některých písních velmi trefně a kousavě vyjadřuje ke společenské situaci a dalším věcem, co nás v hloubi duše bolí.

Hlavní uzávěr splínu je plný zajímavých rýmů a originálních hrátek se slovy. Oproti prvnímu albu Cesta do záhu(d)by je zde méně svižných a veselých písní, zato mnohem více  těch hloubavých. Celkově album čítá 13 písní a tři bonusy - písně známé z filmu Anglické jahody.

Album rozhodně patří k těm deskám, které když si poslechnete, chcete to udělat ještě jednou a znovu.

Your rating: None Průměr: 5 (2 votes)

 

by-nc-nd

 

Kategorie:

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Adds typographic refinements.

Více informací o možnostech formátování