Karel Kryl: Ostrava 1967 - 1969

23. Prosinec 2009 - 15:44

OstravaPo několika nepříliš zajímavých titulech z posledních let, které v podstatě jen v jiném složení recyklovaly již notoricky známé písně, přišla opravdová lahůdka. Konečně někoho napadlo kromě vydání několika dosud nepublikovaných nahrávek přidat také jiné verze ostatních písní. Jedná se konkrétně o nahrávky z ostravského studia Československého rozhlasu uskutečněné v letech 1967 - 1969.

29 skladeb je opravdu poctivá deska a kromě čtyř doposud nevydaných skladeb zde najdeme dalších 15 písní v jiných verzích nahrávek, než v jakých byly zveřejněny na pozdějších deskách. Můžeme tak slyšet zejména jiné zpracování kytarových doprovodů - u některých písní je slyšet, že doprovody z těchto čerstvých nahrávek Karel Kryl později dopiloval. Najdeme tu ale i Rakovinu s varhanním doprovodem nebo Jeřabiny se zcela odlišným textem prostřední sloky.

Pro milovníky Karla Kryla se tak jedná o desku, která jim nemůže chybět do sbírky, na které najdou spoustu zajímavých ukázek z rané tvorby Karla Kryla. A pro ty ostatní jde o reprezentativní ukázku přinejmenším stejně kvalitní jako ostatní Krylovy řadové desky.

Your rating: None Průměr: 4 (1 vote)

 

by-nc-nd

 

Kategorie:

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Adds typographic refinements.

Více informací o možnostech formátování