"Proti"kuřácký zákon

10. Červenec 2010 - 14:42 | Přidat komentář

Tak a je to zase tady. Kouření na zastávkách. Vrací se s docela logickým zdůvodněním, že prostor zastávky nelze zcela přesně vymezit. Ach, kdybychom my Češi nebyli tak upjatí na přesné právnické formulace. Co kdybychom občas použili zdravý selský rozum?

Kategorie:

Nebezpečí na Facebooku

19. Leden 2010 - 23:36 | Přidat komentář

Často se mluví o tom, jak jsou sociální sítě nebezpečné pro možnost zneužití osobních údajů apod. To je sice možná pravda, ale také je nepopiratelným faktem to, že každý je sám zodpovědný za to, co na těchto webech na sebe vyžvaní a případné nebezpečí se tedy týká pouze jednotlivců. Poslední události ale ukázaly jiné nebezpečí pro celou společnost, které se díky Facebooku zviditelnilo.

Kategorie:

Novoroční projev

1. Leden 2010 - 12:00 | Přidat komentář

Přátelé,

aniž by za tím byl jakýkoli postranní záměr, pocítil jsem potřebu napsat si svůj, alternativní novoroční projev. Co se odehrálo v tom právě skončeném roce?

Kategorie:

Muezzini a zvony

9. Prosinec 2009 - 20:50 | Přidat komentář

Před několika dny odhlasovalo Švýcarsko v referendu zákaz stavby minaretů. A hlasy volající po podobném plebiscitu už se ozývají z Nizozemí i Francie.

Kategorie:

Ústav. A?

8. Září 2009 - 15:32 | Přidat komentář

Nechal jsem stranou úvahy o tom, zda má vůbec Ústavní soud pravomoc posuzovat ústavní zákon. Odůvodnění jeho rozhodnutí znělo totiž značně nepřesvědčivě zejména proto, že v něm uvedl, že nedojde k poškození veřejného zájmu, neboť na přípravu voleb nebyly dosud vynaloženy žádné prostředky, což nebyla pravda.

Kategorie: